Brouster Hill Extension
East Kilbride
2012

The brief for this extension to a semi-detached sandstone family home in East Kilbride was to create a two storey extension to the rear of the dwelling, consisting of a new kitchen, utility room, family room, dining room and sunroom on the ground floor; with a new master bedroom, ensuite and bathroom on the first floor. The new extension is connected to the existing home by a new east facing sunroom with wall to ceiling glazing and rooflights over, with a breakfast bar located within this area. At the end of this space is a new family room with wall to ceiling corner glazing, leading onto a decked area and the garden, a new fireplace and a window seat overlooking the garden area. The generous new kitchen is accessed directly from the family room to create a new hub within the home, with a new utlity room adjacent to the kitchen.

On the first floor a new master bedroom and ensuite has been formed with a paris balcony overlooking the garden. An additional bathroom also provides much needed washroom facilities for the family.